Výstava artefaktů s přednáškou Jany Merhautové v pátek 1. prosince od 17 hod

Milí přátelé,

mám ohromnou radost, že vás mohu pozvat na Výstavu artefaktů s přednáškou Jany  Merhautové, která se bude konat v pátek 1. prosince od 17 do 21 hod. Výrobu artefaktů s Mayou jsem sama okusila toto léto a mohu ji všem jen doporučit. Přihlášky přímo u Jany: institut@arttherapy.cz Vstupné: 250 Kč

Za tým Amidy Adéla

POSELSTVÍ ARTEFAKTU

Přijďte se obohatit příběhy, které bude vyprávět ARTEFAKT. Jak vzniká? Jakou má v sobě sílu? Co se děje s psychikou člověka při jeho tvorbě? Jaké nese poselství? V čem konkrétně mi to může pomoct?

Celé to začíná pobytem v přírodě, který dokáže být léčivý a také umí vytvořit podporu, když se necítíme dobře nebo když hledáme odpověď pro naše nejniternější otázky. Přestože se ptáme lidí kolem sebe, partnera, rodiny, blízkých přátel, tak to ne vždy stačí, protože ta “ pravá“ odpověď, kterou potřebujeme cítit nepřichází a hlas v nás je k neutišení a volá. Pokud si dovolíme navštívit v přírodě místo, které si nás „samo zavolá“ a my ho dokážeme slyšet a následovat, na chvilku se v tichu zastavit, vnímat sílu krajiny kolem sebe, můžeme zahlédnout mistrovské dílo přírody. Je jedno, jestli na tom místě potom zaujme naši pozornost kousek mechu, kapradí, kůra stromů, kámen na cestě nebo kus dřeva ležící opodál. Důležité je, jak jsme s tím schopni navázat kontakt a vnímat to vše jinak než jako náhodnou hmotu, kterou jsme objevili na cestě lesem. Schopnost zahlédnout otisk sebe sama v nenápadně vypadajícím kusu dřeva, kořenech, kamenu, mechu či kapradí oživíme intuitivním opracováním a uchopíme jeho poselství do paralely s vlastním příběhem. Při tvorbě artefaktu jsme schopni se spojit s vnitřním světem a pochopit jeho zrcadlení v něm. Vnímavost vůči poselství symbolů i projekci krajiny lze rozšířit systémem práce s 54 smysly podle Dr. Cohena, o kterém si také budeme povídat.

Napsat komentář